Krok 1
Zalej orzechy zimną wodą i pozostaw przynajmniej na dwie godziny do namoczenia. Odsącz.
Krok 2
Rozgrzej piekarnik do temperatury 220°C. Dokładnie umyj buraki, a następnie wykonaj kilka nacięć ostrym nożem. Zawiń buraki ciasno w folię aluminiową i wstaw do piekarnika na 40 minut lub do momentu, gdy będzie je można swobodnie przekroić nożem. Pozostaw do ostygnięcia na 5 minut. Obierz buraki i pokrój je na duże kawałki.
Krok 3
Dodaj wszystkie składniki do blendera i miksuj przez około 1 minutę z prędkością 6, aż pasta zrobi się gładka.
Krok 4
Opiecz chleb w tosterze. Posmaruj chleb pastą buraczaną i dodaj kilka plasterków awokado.
Porada
Udekoruj pestkami.
NASZE ULUBIONE PRZEPISY
Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.
Krok 1
Zalej orzechy zimną wodą i pozostaw przynajmniej na dwie godziny do namoczenia. Odsącz.
Krok 2
Rozgrzej piekarnik do temperatury 220°C. Dokładnie umyj buraki, a następnie wykonaj kilka nacięć ostrym nożem. Zawiń buraki ciasno w folię aluminiową i wstaw do piekarnika na 40 minut lub do momentu, gdy będzie je można swobodnie przekroić nożem. Pozostaw do ostygnięcia na 5 minut. Obierz buraki i pokrój je na duże kawałki.
Krok 3
Dodaj wszystkie składniki do blendera i miksuj przez około 1 minutę z prędkością 6, aż pasta zrobi się gładka.
Krok 4
Opiecz chleb w tosterze. Posmaruj chleb pastą buraczaną i dodaj kilka plasterków awokado.
Porada
Udekoruj pestkami.