Poprzednia strona
Zdrowe

Tosty z pastą z buraka i orzechów nerkowca

Domowa pasta buraczana, która ma piękny kolor i pysznie smakuje.

Rozpocznij gotowanie

Narzędzia

Szczegóły

8

Składniki

5

Kroki

Czas

15'

Czas przygotowywania

15'

W sumie

Składniki

Ile porcji?

  • 25 gorzechy nerkowca, namaczane przynajmniej dwie godziny
  • 1czerwone buraki
  • 40 mlsok z cytryny
  • 2 łyżkitahini
  • 2 łyżkioliwa z oliwek
  • 0ząbki czosnku
  • 2kromki chleba
  • 0,5awokado
  • 50 gorzechy nerkowca, namaczane przynajmniej 2 godziny
  • 2czerwone buraki
  • 80 mlsok z cytryny
  • 4 łyżkitahini
  • 4 łyżkioliwa z oliwek
  • 1ząbki czosnku
  • 4kromki chleba
  • 1awokado
  • 75 gorzechy nerkowca, namaczane przynajmniej 2 godziny
  • 3czerwone buraki
  • 120 mlsok z cytryny
  • 6 łyżektahini
  • 6 łyżekoliwa z oliwek
  • 1,5ząbki czosnku
  • 6kromki chleba
  • 1,5awokado
Przyrządź teraz!
  • Krok 1

    Zalej orzechy zimną wodą i pozostaw przynajmniej na dwie godziny do namoczenia. Odsącz.

  • Krok 2

    Rozgrzej piekarnik do temperatury 220°C. Dokładnie umyj buraki, a następnie wykonaj kilka nacięć ostrym nożem. Zawiń buraki ciasno w folię aluminiową i wstaw do piekarnika na 40 minut lub do momentu, gdy będzie je można swobodnie przekroić nożem. Pozostaw do ostygnięcia na 5 minut. Obierz buraki i pokrój je na duże kawałki.

  • Krok 3

    Dodaj wszystkie składniki do blendera i miksuj przez około 1 minutę z prędkością 6, aż pasta zrobi się gładka.

  • Krok 4

    Opiecz chleb w tosterze. Posmaruj chleb pastą buraczaną i dodaj kilka plasterków awokado.

  • Porada

    Udekoruj pestkami.

NASZE ULUBIONE PRZEPISY

Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

Zapisz się na Newsletter, który dostarczy Ci moc: inspiracji kulinarnych, przydatnych porad oraz ofert specjalnych na produkty KitchenAid.

ZAREJESTRUJ SIĘ

Rozumiem przyjmuję do wiadomości treść Informacji o Ochronie Prywatności oraz:


Wyrażam zgodę na otrzymywanie spersonalizowanej komunikacji marketingowej związanej z KitchenAid oraz innymi spółkami Whirlpool Corporation.

Tosty z pastą z buraka i orzechów nerkowca

Krok 1

Zalej orzechy zimną wodą i pozostaw przynajmniej na dwie godziny do namoczenia. Odsącz.

Krok 2

Rozgrzej piekarnik do temperatury 220°C. Dokładnie umyj buraki, a następnie wykonaj kilka nacięć ostrym nożem. Zawiń buraki ciasno w folię aluminiową i wstaw do piekarnika na 40 minut lub do momentu, gdy będzie je można swobodnie przekroić nożem. Pozostaw do ostygnięcia na 5 minut. Obierz buraki i pokrój je na duże kawałki.

Krok 3

Dodaj wszystkie składniki do blendera i miksuj przez około 1 minutę z prędkością 6, aż pasta zrobi się gładka.

Krok 4

Opiecz chleb w tosterze. Posmaruj chleb pastą buraczaną i dodaj kilka plasterków awokado.

Porada

Udekoruj pestkami.

Lista życzeń

Zaloguj się, aby korzystać z listy życzeń.

Otwórz konto

Wybierz inny produkt

Porównaj

Porównaj produkty

Nie możesz kupić więcej niż 3 produkty. Usuń jeden produkt przed dodaniem kolejnego.