Wszystko, czego potrzebujesz, aby tworzyć niekończące się lodowe przysmaki. Misa do zamrażania i specjalne mieszadło są zasilane mikserem.
Misa do lodów o pojemności 1,9 l
Misa pozwala przygotowywać gęste i kremowe lody. Początkowa objętość produktów nie powinna przekraczać 1,4 l, co pozwoli na przygotowanie 1,9 l lodów. Nie nadaje się do mycia w zmywarce. Zaleca się mycie ręczne. Uwaga: misę do zamrażania można czyścić dopiero po osiągnięciu przez nią temperatury pokojowej.
Mieszadło
Mieszadło powinno być połączone z zespołem napędowym miksera. Jeśli mieszadło zacznie się ślizgać i wydawać odgłos klikania, oznacza to, że lody są gotowe. Można myć w zmywarce, umieszczając na górnej półce.
Zespół napędowy
Łatwe łączenie z mikserem stojącym pozwala szybko zacząć przygotowywać ulubione przepisy. Powinna być połączona z mieszadłem. Można myć w zmywarce, umieszczając na górnej półce
Zastanawiasz się, jak zrobić lody w domu z pomocą sorbetiery? Dzięki tej przystawce do lodów zostaniesz ekspertem w kilka chwil. Pasuje ona do większości mikserów z podnoszoną misą(1) i zastępuje standardową misę i mieszadło. Nowy sposób mocowania ułatwia łączenie z mikserem stojącym, co pozwala szybko zacząć przygotowywać ulubione przepisy.
Tak, to naprawdę takie szybkie! Pamiętaj tylko, aby umieścić misę sorbetiery w zamrażarce z odpowiednim wyprzedzeniem (co najmniej 16 godziny lub na noc), a ulubione lody przygotujesz w mniej niż pół godziny(3).
Ulepszyliśmy również konstrukcję, aby mieć pewność, że misa dłużej pozostaje zimna(2), dzięki czemu masz więcej czasu na uzyskanie gęstej i kremowej konsystencji. Dzięki dużej misie o pojemności 1,9 l możesz przygotować wystarczająco dużo lodów dla kilku osób.
Dzięki tej nowoczesnej sorbetierze nie musisz się już obawiać, że lody wyjdą ziarniste lub grudkowate. Podczas robienia lodów im szybciej mieszanka zamarznie, tym mniejsze będą kryształki lodu, a gotowy wyrób gładszy i bardziej kremowy. Podczas pracy mieszadło sorbetiery obraca się, aby prędko i dokładnie wymieszać masę, co zapewnia szybkie, równomierne zamrażanie. Rozprasza maleńkie kryształy lodu i zgarnia je ze ścianek zamrożonej misy, a do tego wtłacza powietrze, aby stworzyć gęstą i cudownie gładką konsystencję.
Bądźmy szczerzy, nikt nie lubi sprzątania. Właśnie dlatego postaraliśmy się, aby było tak łatwe, jak to możliwe. Mieszadło i zespół napędowy można umieścić na górnej półce zmywarki, a gdy misa do zamrażania wróci do temperatury pokojowej, można ją myć w ciepłej wodzie z detergentem. Potem całość jest gotowa do następnego użycia.
Krok 1: Umieść misę w zamrażarce na co najmniej 16 godzin (do całkowitego zamrożenia)
Krok 2: Przygotuj masę lodową z wyprzedzeniem (maksymalnie 1,4 l)
Krok 3: Umieść misę do zamrażania na mikserze stojącym (sprzedawany oddzielnie)
Krok 4: Zamocuj zespół napędowy i mieszadło
Krok 5: Umieść masę lodową w misie
Krok 6: Miksuj przez 20–30 minut z prędkością 1
Krok 7: Podawaj w naczyniach deserowych lub zamroź w szczelnym pojemniku
Lody przygotowane w domu z naturalnych składników, przewyższą smakiem wszystkie dostępne w sklepach. Dzięki nowej sorbetierze można je zrobić samodzielnie i to nie tylko na słodko. Sorbetiera to misa o specjalnej konstrukcji. W przestrzeni pomiędzy jej podwójnymi ściankami znajduje się substancja, która po wyjęciu sorbetiery z zamrażarki, długo utrzymuje niską temperaturę. Dzięki temu masa w niej mieszana jest dokładne i równomiernie schładzana, co pozwala w krótkim czasie, niemal na poczekaniu, wytworzyć jednorazowo do 1,9 litra lodów i sorbetów.
Pobierz instrukcję obsługi tutaj lub zarejestruj swój produkt, aby uzyskać najlepsze wsparcie KitchenAid
Instrukcja bezpieczeństwa, obsługi i montażu
Pobierz