Poprzednia strona
Dzieci i rodzina

Zielone pesto

Zielone pesto doskonale smakuje z makaronem, ziemniakami i grillowanymi warzywami. Sprawdzi się też świetnie, gdy posmarujemy nim tosty.

Rozpocznij gotowanie

Narzędzia

Szczegóły

5

Składniki

3

Kroki

Czas

10'

Czas przygotowywania

10'

W sumie

Składniki

Ile porcji?

  • 50 gliście bazylii
  • 40 gparmezan
  • 35 gorzeszki pinii
  • 90 mloliwa z oliwek
  • 1ząbek czosnku
  • 100 gliście bazylii
  • 80 gparmezan
  • 70 gorzeszki pinii
  • 180 mloliwa z oliwek
  • 2ząbki czosnku
  • 150 gliście bazylii
  • 120 gparmezan
  • 105 gorzeszki pinii
  • 270 mloliwa z oliwek
  • 3ząbki czosnku
Przyrządź teraz!
  • Krok 1

    Umieść parmezan w kielichu blendera i miksuj z prędkością 5 przez 15 sekund.

  • Krok 2

    Dodaj pozostałe składniki i miksuj z prędkością 7 do uzyskania gładkiej konsystencji.

  • Krok 3

    Serwuj z makaronem, smaruj nim krakersy lub grzanki.

NASZE ULUBIONE PRZEPISY

Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.

Zielone pesto

Krok 1

Umieść parmezan w kielichu blendera i miksuj z prędkością 5 przez 15 sekund.

Krok 2

Dodaj pozostałe składniki i miksuj z prędkością 7 do uzyskania gładkiej konsystencji.

Krok 3

Serwuj z makaronem, smaruj nim krakersy lub grzanki.

Lista życzeń

Zaloguj się, aby korzystać z listy życzeń.

Otwórz konto

Wybierz inny produkt

Porównaj

Porównaj produkty

Nie możesz kupić więcej niż 3 produkty. Usuń jeden produkt przed dodaniem kolejnego.