Krok 1
Włóż do malaksera dwustronną tarczę tnąco-trącą (stroną trącą) i zetrzyj cebulę z prędkością 2.
Krok 2
Zmień prędkość na 1 i poszatkuj zieloną paprykę. Odłóż na bok.
Krok 3
Włóż ostrze do malaksera. Dodaj fasolę, sok z limonki, oliwę z oliwek, paprykę wędzoną, mielony kmin, sól i pieprz.
Krok 4
Miksuj z prędkością 2 przez około 30 sekund, aż mieszanka będzie przypominać konsystencją purée z kawałkami. Przełóż do miski.
Krok 5
Dodaj zieloną paprykę, cebulę i płatki owsiane. Wymieszaj rękami.
Krok 6
Posmaruj ręce oliwą i uformuj kotlety.
Krok 7
Połóż je na tacy do pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym i piecz przez 30 minut (15 minut po każdej stronie) w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.
Krok 8
Podawaj na bułce do burgerów z sałatką z rukoli, pomidorami, piklami, czerwoną cebulą i sosem chipotle.
NASZE ULUBIONE PRZEPISY
Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.
Krok 1
Włóż do malaksera dwustronną tarczę tnąco-trącą (stroną trącą) i zetrzyj cebulę z prędkością 2.
Krok 2
Zmień prędkość na 1 i poszatkuj zieloną paprykę. Odłóż na bok.
Krok 3
Włóż ostrze do malaksera. Dodaj fasolę, sok z limonki, oliwę z oliwek, paprykę wędzoną, mielony kmin, sól i pieprz.
Krok 4
Miksuj z prędkością 2 przez około 30 sekund, aż mieszanka będzie przypominać konsystencją purée z kawałkami. Przełóż do miski.
Krok 5
Dodaj zieloną paprykę, cebulę i płatki owsiane. Wymieszaj rękami.
Krok 6
Posmaruj ręce oliwą i uformuj kotlety.
Krok 7
Połóż je na tacy do pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym i piecz przez 30 minut (15 minut po każdej stronie) w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.
Krok 8
Podawaj na bułce do burgerów z sałatką z rukoli, pomidorami, piklami, czerwoną cebulą i sosem chipotle.