Składniki
Krok 0
Ten przepis jest na 10–12 porcji taco.
Krok 1
Włóż wszystkie składniki sosu do blendera i przez 10 sekund miksuj z prędkością na poziomie 5.
Krok 2
Rozgrzej piekarnik na ustawieniu do opiekania. Posyp solą i pieprzem obie strony udek z kurczaka i umieścić je w brytfannie. Polej kawałki 2 łyżkami sosu. Następnie za pomocą szczypiec obrócić kawałki w sosie, aby równomiernie pokryć je ze wszystkich stron.
Krok 3
Rozgrzany piekarnik pozostaw na ustawieniu do opiekania i włóż do niego kurczaka na 20–25 min lub do czasu, aż mięso się upiecze i zarumieni. Wyjmij kurczaka i odstaw go na 5 min.
Krok 4
Włóż kurczaka do miksera i za pomocą łopatki miksuj go przez 8–10 sekund z prędkością na poziomie 4 (lub aż kurczak zostanie poszatkowany zgodnie z preferencjami). Umieścić kurczaka z powrotem w brytfannie z marynatą.
Krok 5
Przygotuj przybranie. Obierz mango i pokrój miąższ w niewielkie kostki. Umieść mango w misce i zmieszaj ze świeżo posiekaną miętą. Odłóż na bok. Następnie pokrój kapustę włoską na drobne kawałki. Odłóż na bok.
NASZE ULUBIONE PRZEPISY
Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.
Krok 0
Ten przepis jest na 10–12 porcji taco.
Krok 1
Włóż wszystkie składniki sosu do blendera i przez 10 sekund miksuj z prędkością na poziomie 5.
Krok 2
Rozgrzej piekarnik na ustawieniu do opiekania. Posyp solą i pieprzem obie strony udek z kurczaka i umieścić je w brytfannie. Polej kawałki 2 łyżkami sosu. Następnie za pomocą szczypiec obrócić kawałki w sosie, aby równomiernie pokryć je ze wszystkich stron.
Krok 3
Rozgrzany piekarnik pozostaw na ustawieniu do opiekania i włóż do niego kurczaka na 20–25 min lub do czasu, aż mięso się upiecze i zarumieni. Wyjmij kurczaka i odstaw go na 5 min.
Krok 4
Włóż kurczaka do miksera i za pomocą łopatki miksuj go przez 8–10 sekund z prędkością na poziomie 4 (lub aż kurczak zostanie poszatkowany zgodnie z preferencjami). Umieścić kurczaka z powrotem w brytfannie z marynatą.
Krok 5
Przygotuj przybranie. Obierz mango i pokrój miąższ w niewielkie kostki. Umieść mango w misce i zmieszaj ze świeżo posiekaną miętą. Odłóż na bok. Następnie pokrój kapustę włoską na drobne kawałki. Odłóż na bok.