Krok 1
Przekrój pomarańcze na pół i wyciśnij sok do małego rondla. Dodaj cukier i gotuj na wolnym ogniu.
Krok 2
Dodaj żurawinę i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz temperaturę i gotuj na wolnym ogniu, aż żurawina popęka.
Krok 3
Przełóż żurawinę do kielicha blendera. Miksuj z prędkością 6 przez około 2 minuty.
Krok 4
Odpakuj ser Camembert z folii i umieść go z powrotem w pudełku.
Krok 5
Zrób kilka nacięć na powierzchni sera i wetknij w nie gałązki rozmarynu.
Krok 6
Piecz ser w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C przez 15 minut.
Krok 7
Podawaj upieczony ser Camembert polany sosem żurawinowym.
NASZE ULUBIONE PRZEPISY
Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.
Krok 1
Przekrój pomarańcze na pół i wyciśnij sok do małego rondla. Dodaj cukier i gotuj na wolnym ogniu.
Krok 2
Dodaj żurawinę i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz temperaturę i gotuj na wolnym ogniu, aż żurawina popęka.
Krok 3
Przełóż żurawinę do kielicha blendera. Miksuj z prędkością 6 przez około 2 minuty.
Krok 4
Odpakuj ser Camembert z folii i umieść go z powrotem w pudełku.
Krok 5
Zrób kilka nacięć na powierzchni sera i wetknij w nie gałązki rozmarynu.
Krok 6
Piecz ser w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C przez 15 minut.
Krok 7
Podawaj upieczony ser Camembert polany sosem żurawinowym.