Poprzednia strona
Szybkie i łatwe

Sos żurawinowy z pieczonym serem Camembert

Danie z ciągnącym serem, które jest idealną przystawką lub fenomenalną przekąską.

Rozpocznij gotowanie

Narzędzia

Szczegóły

5

Składniki

7

Kroki

Czas

20'

Czas przygotowywania

15'

Gotowanie

35'

W sumie

Składniki

Ile porcji?

  • 2pomarańcze 
  • 50 gdrobny cukier 
  • 100 gświeża żurawina 
  • 1ser camembert
  • 3 gałązkirozmaryn
  • 4pomarańcze 
  • 100 gdrobny cukier 
  • 200 gświeża żurawina 
  • 2ser camembert
  • 6 gałązekrozmaryn
  • 6pomarańcze 
  • 150 gdrobny cukier 
  • 300 gświeża żurawina 
  • 3ser camembert
  • 9 gałązekrozmaryn
Przyrządź teraz!
  • Krok 1

    Przekrój pomarańcze na pół i wyciśnij sok do małego rondla. Dodaj cukier i gotuj na wolnym ogniu. 

  • Krok 2

    Dodaj żurawinę i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz temperaturę i gotuj na wolnym ogniu, aż żurawina popęka.

  • Krok 3

    Przełóż żurawinę do kielicha blendera. Miksuj z prędkością 6 przez około 2 minuty.

  • Krok 4

    Odpakuj ser Camembert z folii i umieść go z powrotem w pudełku. 

  • Krok 5

    Zrób kilka nacięć na powierzchni sera i wetknij w nie gałązki rozmarynu. 

  • Krok 6

    Piecz ser w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C przez 15 minut. 

  • Krok 7

    Podawaj upieczony ser Camembert polany sosem żurawinowym.

NASZE ULUBIONE PRZEPISY

Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

Zapisz się na Newsletter, który dostarczy Ci moc: inspiracji kulinarnych, przydatnych porad oraz ofert specjalnych na produkty KitchenAid.

ZAREJESTRUJ SIĘ

Rozumiem przyjmuję do wiadomości treść Informacji o Ochronie Prywatności oraz:


Wyrażam zgodę na otrzymywanie spersonalizowanej komunikacji marketingowej związanej z KitchenAid oraz innymi spółkami Whirlpool Corporation.

Sos żurawinowy z pieczonym serem Camembert

Krok 1

Przekrój pomarańcze na pół i wyciśnij sok do małego rondla. Dodaj cukier i gotuj na wolnym ogniu. 

Krok 2

Dodaj żurawinę i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz temperaturę i gotuj na wolnym ogniu, aż żurawina popęka.

Krok 3

Przełóż żurawinę do kielicha blendera. Miksuj z prędkością 6 przez około 2 minuty.

Krok 4

Odpakuj ser Camembert z folii i umieść go z powrotem w pudełku. 

Krok 5

Zrób kilka nacięć na powierzchni sera i wetknij w nie gałązki rozmarynu. 

Krok 6

Piecz ser w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C przez 15 minut. 

Krok 7

Podawaj upieczony ser Camembert polany sosem żurawinowym.

Lista życzeń

Zaloguj się, aby korzystać z listy życzeń.

Otwórz konto

Wybierz inny produkt

Porównaj

Porównaj produkty

Nie możesz kupić więcej niż 3 produkty. Usuń jeden produkt przed dodaniem kolejnego.