Poprzednia strona
Szybkie i łatwe

Sos holenderski

Sos, który zawsze wychodzi i nigdy nie zawodzi.

Rozpocznij gotowanie

Narzędzia

Szczegóły

4

Składniki

4

Kroki

Czas

3'

Czas przygotowywania

3'

W sumie

Składniki

Ile porcji?

  • 93 gstopione masło
  • 1żółtka jaj
  • 1 łyżkasok z cytryny
  • 1/3 łyżeczkisól
  • 186 gstopione masło
  • 2żółtka jaj
  • 2 łyżkisok z cytryny
  • 2/3 łyżeczkisól
  • 280 gstopione masło
  • 3żółtka jaj
  • 3 łyżkisok z cytryny
  • 1 łyżeczkasól
Przyrządź teraz!
  • Krok 1

    Wlej sok z cytryny i żółtka do kielicha blendera i miksuj przez 30 sekund z prędkością 8.

  • Krok 2

    Wyjmij korek do odmierzania składników i bez wyłączania blendera dodaj sól i powoli wlej stopione masło.

  • Krok 3

    Miksuj, aż sos holenderski zrobi się kremowy. 

  • Krok 4

    Podawaj natychmiast.

NASZE ULUBIONE PRZEPISY

Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

Zapisz się na Newsletter, który dostarczy Ci moc: inspiracji kulinarnych, przydatnych porad oraz ofert specjalnych na produkty KitchenAid.

ZAREJESTRUJ SIĘ

Rozumiem przyjmuję do wiadomości treść Informacji o Ochronie Prywatności oraz:


Wyrażam zgodę na otrzymywanie spersonalizowanej komunikacji marketingowej związanej z KitchenAid oraz innymi spółkami Whirlpool Corporation.

Sos holenderski

Krok 1

Wlej sok z cytryny i żółtka do kielicha blendera i miksuj przez 30 sekund z prędkością 8.

Krok 2

Wyjmij korek do odmierzania składników i bez wyłączania blendera dodaj sól i powoli wlej stopione masło.

Krok 3

Miksuj, aż sos holenderski zrobi się kremowy. 

Krok 4

Podawaj natychmiast.

Lista życzeń

Zaloguj się, aby korzystać z listy życzeń.

Otwórz konto

Wybierz inny produkt

Porównaj

Porównaj produkty

Nie możesz kupić więcej niż 3 produkty. Usuń jeden produkt przed dodaniem kolejnego.