Poprzednia strona
Szybkie i łatwe

Pesto ze szpinaku i pistacji

Przekonaj się, jak pesto ze szpinaku i pistacji podkreśli smak każdej sałatki czy dania z makaronem.

Rozpocznij gotowanie

Narzędzia

Szczegóły

7

Składniki

4

Kroki

Czas

8'

Czas przygotowywania

8'

W sumie

Składniki

Ile porcji?

  • 25 głuskane pistacje
  • 112 gświeże liście szpinaku
  • 25 gświeże liście pietruszki
  • 37 gparmezan
  • 1 ząbekząbki czosnku
  • 1/8 łyżeczkisól
  • 60 mloliwa z oliwek extra virgin
  • 50 głuskane pistacje
  • 225 gświeże liście szpinaku
  • 50 gświeże liście pietruszki
  • 75 gparmezan
  • 2 ząbkiząbki czosnku
  • 1/4 łyżeczkisól
  • 120 mloliwa z oliwek extra virgin
  • 75 głuskane pistacje
  • 336 gświeże liście szpinaku
  • 75 gświeże liście pietruszki
  • 111 gparmezan
  • 3 ząbkiząbki czosnku
  • 1/3 łyżeczkisól
  • 180 mloliwa z oliwek extra virgin
Przyrządź teraz!
  • Krok 1

    Praż pistacje w patelni na średnim ogniu przez około 5 minut aż do uwolnienia aromatu, od czasu do czasu podrzucając, aby zapewnić równomierne podprażenie.

  • Krok 2

    Połącz wszystkie składniki pesto, z wyjątkiem oliwy z oliwek, w kielichu blendera i miksuj w trybie pulsacyjnym. Powoli dodawaj oliwę z oliwek, aż składniki dobrze się połączą, ale konsystencja będzie dalej nieco gruboziarnista.

  • Krok 3

    Rozsmaruj na kanapce lub dodaj do makaronu.

  • Porada

    Możesz użyć mniej lub więcej oliwy, w zależności od tego, jaką chcesz uzyskać konsystencję.

NASZE ULUBIONE PRZEPISY

Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

Zapisz się na Newsletter, który dostarczy Ci moc: inspiracji kulinarnych, przydatnych porad oraz ofert specjalnych na produkty KitchenAid.

ZAREJESTRUJ SIĘ

Rozumiem przyjmuję do wiadomości treść Informacji o Ochronie Prywatności oraz:


Wyrażam zgodę na otrzymywanie spersonalizowanej komunikacji marketingowej związanej z KitchenAid oraz innymi spółkami Whirlpool Corporation.

Pesto ze szpinaku i pistacji

Krok 1

Praż pistacje w patelni na średnim ogniu przez około 5 minut aż do uwolnienia aromatu, od czasu do czasu podrzucając, aby zapewnić równomierne podprażenie.

Krok 2

Połącz wszystkie składniki pesto, z wyjątkiem oliwy z oliwek, w kielichu blendera i miksuj w trybie pulsacyjnym. Powoli dodawaj oliwę z oliwek, aż składniki dobrze się połączą, ale konsystencja będzie dalej nieco gruboziarnista.

Krok 3

Rozsmaruj na kanapce lub dodaj do makaronu.

Porada

Możesz użyć mniej lub więcej oliwy, w zależności od tego, jaką chcesz uzyskać konsystencję.

Lista życzeń

Zaloguj się, aby korzystać z listy życzeń.

Otwórz konto

Wybierz inny produkt

Porównaj

Porównaj produkty

Nie możesz kupić więcej niż 3 produkty. Usuń jeden produkt przed dodaniem kolejnego.