Poprzednia strona
Szybkie i łatwe

Pesto z żółtej papryki

To wyjątkowe pesto aż buzuje od smaków. Twoje kubki smakowe oszaleją.

Rozpocznij gotowanie

Narzędzia

Szczegóły

6

Składniki

6

Kroki

Czas

15'

Czas przygotowywania

40'

Gotowanie

55'

W sumie

Składniki

Ile porcji?

  • 1żółta papryka
  • 30 gparmezan
  • 20 gorzeszki pinii
  • 50 mloliwa z oliwek
  • 1/2ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczkisól
  • 2żółta papryka
  • 60 gparmezan
  • 40 gorzeszki pinii
  • 100 mloliwa z oliwek
  • 1ząbek czosnku
  • 1 łyżeczkasól
  • 3żółta papryka
  • 90 gparmezan
  • 60 gorzeszki pinii
  • 150 mloliwa z oliwek
  • 1,5ząbek czosnku
  • 1,5 łyżeczkisól
Przyrządź teraz!
  • Krok 1

    Przekrój żółtą paprykę na pół i usuń gniazda nasienne. Przekrój połówki papryki na dwie części.

  • Krok 2

    Ułóż papryki na blasze wyłożonej papierem pergaminowym i piecz przez 40 minut w temperaturze 200°C, aż skórka się pomarszczy, a papryki będą czarne.

  • Krok 3

    Poczekaj, aż ostygną i zdejmij skórki. Odłóż na bok.

  • Krok 4

    Włóż parmezan do malaksera i miksuj pulsacyjnie, aż ser zostanie drobno starty.

  • Krok 5

    Dodaj żółtą paprykę, orzeszki pinii, oliwę z oliwek, czosnek i sól. Miksuj z prędkością 2, aż do uzyskania konsystencji pasty.

  • Krok 6

    Serwuj pesto z makaronem, na kanapce lub jako dip.

NASZE ULUBIONE PRZEPISY

Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

Zapisz się na Newsletter, który dostarczy Ci moc: inspiracji kulinarnych, przydatnych porad oraz ofert specjalnych na produkty KitchenAid.

ZAREJESTRUJ SIĘ

Rozumiem przyjmuję do wiadomości treść Informacji o Ochronie Prywatności oraz:


Wyrażam zgodę na otrzymywanie spersonalizowanej komunikacji marketingowej związanej z KitchenAid oraz innymi spółkami Whirlpool Corporation.

Pesto z żółtej papryki

Krok 1

Przekrój żółtą paprykę na pół i usuń gniazda nasienne. Przekrój połówki papryki na dwie części.

Krok 2

Ułóż papryki na blasze wyłożonej papierem pergaminowym i piecz przez 40 minut w temperaturze 200°C, aż skórka się pomarszczy, a papryki będą czarne.

Krok 3

Poczekaj, aż ostygną i zdejmij skórki. Odłóż na bok.

Krok 4

Włóż parmezan do malaksera i miksuj pulsacyjnie, aż ser zostanie drobno starty.

Krok 5

Dodaj żółtą paprykę, orzeszki pinii, oliwę z oliwek, czosnek i sól. Miksuj z prędkością 2, aż do uzyskania konsystencji pasty.

Krok 6

Serwuj pesto z makaronem, na kanapce lub jako dip.

Lista życzeń

Zaloguj się, aby korzystać z listy życzeń.

Otwórz konto

Wybierz inny produkt

Porównaj

Porównaj produkty

Nie możesz kupić więcej niż 3 produkty. Usuń jeden produkt przed dodaniem kolejnego.