Wypróbuj tę kremową tapenadę oliwkową, którą możesz przygotować w niecałe 10 minut!.
Składniki
Krok 1
Zmontuj bezprzewodowy rozdrabniacz do żywności KitchenAid®, mocując misę roboczą do podstawy i wkładając adapter napędowy i ostrze wielofunkcyjne do misy roboczej.
Krok 2
Dodaj wszystkie składniki po kolei do miski rozdrabniacza i załóż pokrywkę.
Krok 3
Przesuń przełącznik prędkości na prędkość 1, a następnie naciśnij kilkakrotnie przycisk włączania pulsacji, aby zmiksować mieszankę.
Krok 4
Zwiększ prędkość przełącznika prędkości na 2, a następnie naciśnij i przytrzymaj przycisk włączania pulsacji przez 10 sekund.
Krok 5
Zdejmij pokrywkę i wyczyść boki miski za pomocą szpatułki, a następnie załóż pokrywkę i przytrzymaj przycisk włączania pulsacji przez kolejne 5 sekund.
Krok 6
Tapenadę należy przechowywać w lodówce w szczelnym pojemniku.
WSKAZÓWKA 1
Jeśli podczas siekania mieszanka nie przemieszcza się swobodnie, dodaj 1 łyżeczkę oliwy z oliwek za pomocą miseczki dozującej.
WSKAZÓWKA 2
Jeśli wolisz bardziej grudkową konsystencję, siekaj tylko przez 5 sekund po zwiększeniu prędkości do 2. Następnie zdejmij pokrywkę, wyczyść boki miski szpatułką do ciasta. Potem załóż pokrywkę i miksuj w trybie pulsacyjnym jeszcze 5-6 razy. Im więcej przyciśnięć przycisku włączania pulsacji, tym bardziej rozdrobniona będzie końcowa konsystencja.
NASZE ULUBIONE PRZEPISY
Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.
Krok 1
Zmontuj bezprzewodowy rozdrabniacz do żywności KitchenAid®, mocując misę roboczą do podstawy i wkładając adapter napędowy i ostrze wielofunkcyjne do misy roboczej.
Krok 2
Dodaj wszystkie składniki po kolei do miski rozdrabniacza i załóż pokrywkę.
Krok 3
Przesuń przełącznik prędkości na prędkość 1, a następnie naciśnij kilkakrotnie przycisk włączania pulsacji, aby zmiksować mieszankę.
Krok 4
Zwiększ prędkość przełącznika prędkości na 2, a następnie naciśnij i przytrzymaj przycisk włączania pulsacji przez 10 sekund.
Krok 5
Zdejmij pokrywkę i wyczyść boki miski za pomocą szpatułki, a następnie załóż pokrywkę i przytrzymaj przycisk włączania pulsacji przez kolejne 5 sekund.
Krok 6
Tapenadę należy przechowywać w lodówce w szczelnym pojemniku.
WSKAZÓWKA 1
Jeśli podczas siekania mieszanka nie przemieszcza się swobodnie, dodaj 1 łyżeczkę oliwy z oliwek za pomocą miseczki dozującej.
WSKAZÓWKA 2
Jeśli wolisz bardziej grudkową konsystencję, siekaj tylko przez 5 sekund po zwiększeniu prędkości do 2. Następnie zdejmij pokrywkę, wyczyść boki miski szpatułką do ciasta. Potem załóż pokrywkę i miksuj w trybie pulsacyjnym jeszcze 5-6 razy. Im więcej przyciśnięć przycisku włączania pulsacji, tym bardziej rozdrobniona będzie końcowa konsystencja.