Krok 1
Pokrój cukinie w ćwiartki.
Krok 2
Przymocuj malakser wraz z tarczą tnącą do miksera stojącego.
Krok 3
Ustaw mikser na prędkość 6 i przepchnij cukinię przez malakser.
Krok 4
Przepchnij ser gouda przez malakser. Odłącz malakser.
Krok 5
Umieść mąkę, maślankę, olej słonecznikowy, jajka i parmezan w dzieży miksera stojącego.
Krok 6
Zamocuj mieszadło płaskie. Ustaw mikser na prędkość 2 i mieszaj przez minutę.
Krok 7
Przełóż ciasto do dzieży z serem i cukinią, a potem wymieszaj je tylko do połączenia składników. Dodaj posiekaną dymkę i delikatnie wymieszaj.
Krok 8
Do każdego otworu w formie do muffinów włóż papierową foremkę. Rozdziel ciasto równo między foremki, wypełniając je całkowicie ponad powierzchnię formy do muffinów. Na koniec posyp startym serem.
Krok 9
Piecz w temperaturze 180°C przez 25 minut.
NASZE ULUBIONE PRZEPISY
Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.
Krok 1
Pokrój cukinie w ćwiartki.
Krok 2
Przymocuj malakser wraz z tarczą tnącą do miksera stojącego.
Krok 3
Ustaw mikser na prędkość 6 i przepchnij cukinię przez malakser.
Krok 4
Przepchnij ser gouda przez malakser. Odłącz malakser.
Krok 5
Umieść mąkę, maślankę, olej słonecznikowy, jajka i parmezan w dzieży miksera stojącego.
Krok 6
Zamocuj mieszadło płaskie. Ustaw mikser na prędkość 2 i mieszaj przez minutę.
Krok 7
Przełóż ciasto do dzieży z serem i cukinią, a potem wymieszaj je tylko do połączenia składników. Dodaj posiekaną dymkę i delikatnie wymieszaj.
Krok 8
Do każdego otworu w formie do muffinów włóż papierową foremkę. Rozdziel ciasto równo między foremki, wypełniając je całkowicie ponad powierzchnię formy do muffinów. Na koniec posyp startym serem.
Krok 9
Piecz w temperaturze 180°C przez 25 minut.