Poprzednia strona
Zdrowe

Masło z orzechów nerkowca

Zapomnij o maśle orzechowym, oto twoja nowa ulubiona pasta do tostów.

Rozpocznij gotowanie

Narzędzia

Szczegóły

5

Składniki

4

Kroki

Czas

10'

Czas przygotowywania

15'

Gotowanie

25'

W sumie

Składniki

Ile porcji?

  • 150 gorzechy nerkowca
  • 26,7 mlsyrop klonowy
  • 1/3 łyżeczkiekstrakt waniliowy
  • 2/3 łyżkiolej kokosowy
  • 1/12 łyżeczkisól
  • 300 gorzechy nerkowca
  • 53,3 mlsyrop klonowy
  • 2/3 łyżeczkiekstrakt waniliowy
  • 1,3 łyżkiolej kokosowy
  • 1/6 łyżeczkisól
  • 450 gorzechy nerkowca
  • 80 mlsyrop klonowy
  • 1 łyżeczkaekstrakt waniliowy
  • 2 łyżkiolej kokosowy
  • 1/4 łyżeczkisól
Przyrządź teraz!
  • Krok 1

    Połącz w misce orzechy nerkowca, syrop klonowy i ekstrakt waniliowy. Wymieszaj, tak aby orzechy zostały pokryte syropem.

  • Krok 2

    Rozłóż orzechy nerkowca na blasze do pieczenia. Piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C aż do uzyskania złocistobrązowego koloru. Odstaw na bok do ostygnięcia.

  • Krok 3

    Włóż orzechy nerkowca do kielicha blendera KitchenAid K400 i miksuj z prędkością 5 przez około 5 minut, aż mieszanka osiągnie konsystencję pasty. W razie potrzeby zeskrob orzechy z boków kielicha.

  • Krok 4

    Dodaj olej kokosowy i sól i miksuj z prędkością 5, aż powstanie gładka pasta.

NASZE ULUBIONE PRZEPISY

Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

Zapisz się na Newsletter, który dostarczy Ci moc: inspiracji kulinarnych, przydatnych porad oraz ofert specjalnych na produkty KitchenAid.

ZAREJESTRUJ SIĘ

Rozumiem przyjmuję do wiadomości treść Informacji o Ochronie Prywatności oraz:


Wyrażam zgodę na otrzymywanie spersonalizowanej komunikacji marketingowej związanej z KitchenAid oraz innymi spółkami Whirlpool Corporation.

Masło z orzechów nerkowca

Krok 1

Połącz w misce orzechy nerkowca, syrop klonowy i ekstrakt waniliowy. Wymieszaj, tak aby orzechy zostały pokryte syropem.

Krok 2

Rozłóż orzechy nerkowca na blasze do pieczenia. Piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C aż do uzyskania złocistobrązowego koloru. Odstaw na bok do ostygnięcia.

Krok 3

Włóż orzechy nerkowca do kielicha blendera KitchenAid K400 i miksuj z prędkością 5 przez około 5 minut, aż mieszanka osiągnie konsystencję pasty. W razie potrzeby zeskrob orzechy z boków kielicha.

Krok 4

Dodaj olej kokosowy i sól i miksuj z prędkością 5, aż powstanie gładka pasta.

Lista życzeń

Zaloguj się, aby korzystać z listy życzeń.

Otwórz konto

Wybierz inny produkt

Porównaj

Porównaj produkty

Nie możesz kupić więcej niż 3 produkty. Usuń jeden produkt przed dodaniem kolejnego.