Poprzednia strona
Szybkie i łatwe

Marynata do steków

Jedyny przepis na marynatę do steków, jakiego potrzebujesz.

Rozpocznij gotowanie

Narzędzia

Szczegóły

11

Składniki

7

Kroki

Czas

10'

Czas przygotowywania

10'

W sumie

Składniki

Ile porcji?

  • 40 mloliwa z oliwek
  • 1,5 gałązkitymianek
  • 30 mlsos worcestershire
  • 60 mlsos sojowy
  • 1/2 łyżeczkiocet winny z czerwonego wina
  • 15 mlmiód
  • 1/4 łyżeczkisól
  • 1/4 łyżeczkipieprz czarny
  • 1.5cebule dymki
  • 1/8czerwona cebula
  • 1/2 ząbkaczosnek
  • 80 mloliwa z oliwek
  • 3 gałązkitymianek
  • 60 mlsos worcestershire
  • 120 mlsos sojowy
  • 1 łyżeczkaocet winny z czerwonego wina
  • 30 mlmiód
  • 1/2 łyżeczkisól
  • 1/2 łyżeczkipieprz czarny
  • 3cebule dymki
  • 1/4czerwona cebula
  • 1 ząbekczosnek
  • 120 mloliwa z oliwek
  • 4,5 gałązkitymianek
  • 90 mlsos worcestershire
  • 180 mlsos sojowy
  • 1,5 łyżeczkiocet winny z czerwonego wina
  • 45 mlmiód
  • 3/4 łyżeczkisól
  • 3/4 łyżeczkipieprz czarny
  • 4.5cebule dymki
  • 1/2czerwona cebula
  • 1,5 ząbkaczosnek
Przyrządź teraz!
  • Krok 1

    Do malaksera dodaj oliwę z oliwek, sos Worcestershire, sos sojowy, ocet z czerwonego wina, miód, sól i czarny pieprz.

  • Krok 2

    Zerwij liście tymianku z łodyg przed dodaniem ich do pozostałych składników.

  • Krok 3

    Pokrój cebule dymki i dodaj je do malaksera.

  • Krok 4

    Pokrój cebulę i czosnek na duże kawałki i dodaj je do malaksera.

  • Krok 5

    Naciśnij przycisk Pulse i miksuj, aż pozostaną tylko małe kawałki.

  • Krok 6

    Umieść stek na tacy. Polej stek marynatą, przykryj tackę folią kuchenną i odłóż do lodówki na 30 minut.

  • Krok 7

    Przed grillowaniem wylej marynatę i osusz steki.

NASZE ULUBIONE PRZEPISY

Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

Zapisz się na Newsletter, który dostarczy Ci moc: inspiracji kulinarnych, przydatnych porad oraz ofert specjalnych na produkty KitchenAid.

ZAREJESTRUJ SIĘ

Rozumiem przyjmuję do wiadomości treść Informacji o Ochronie Prywatności oraz:


Wyrażam zgodę na otrzymywanie spersonalizowanej komunikacji marketingowej związanej z KitchenAid oraz innymi spółkami Whirlpool Corporation.

Marynata do steków

Krok 1

Do malaksera dodaj oliwę z oliwek, sos Worcestershire, sos sojowy, ocet z czerwonego wina, miód, sól i czarny pieprz.

Krok 2

Zerwij liście tymianku z łodyg przed dodaniem ich do pozostałych składników.

Krok 3

Pokrój cebule dymki i dodaj je do malaksera.

Krok 4

Pokrój cebulę i czosnek na duże kawałki i dodaj je do malaksera.

Krok 5

Naciśnij przycisk Pulse i miksuj, aż pozostaną tylko małe kawałki.

Krok 6

Umieść stek na tacy. Polej stek marynatą, przykryj tackę folią kuchenną i odłóż do lodówki na 30 minut.

Krok 7

Przed grillowaniem wylej marynatę i osusz steki.

Lista życzeń

Zaloguj się, aby korzystać z listy życzeń.

Otwórz konto

Wybierz inny produkt

Porównaj

Porównaj produkty

Nie możesz kupić więcej niż 3 produkty. Usuń jeden produkt przed dodaniem kolejnego.