Poprzednia strona
Szybkie i łatwe

Koktajl z ananasa, miodu i szałwii

Ananas, miód i szałwia doskonale komponują się w tym wyjątkowym, tropikalnym koktajlu, którym można uczcić wyjątkową okazję. Przygotuj porcję dla siebie w blenderze KitchenAid.

Rozpocznij gotowanie

Narzędzia

Szczegóły

7

Składniki

2

Kroki

Czas

3'

Czas przygotowywania

20'

Gotowanie

23'

W sumie

Składniki

  • 590 gzamrożony ananas
  • 60 mlsok z limonki
  • 115 mlwódka
  • 60 mlmiód
  • 5gałązki świeżej szałwii (więcej do dekoracji)
  • 175–200 glód
  • 120 mlwoda
Przyrządź teraz!
  • Krok 1

    Przygotuj syrop z szałwii i miodu. Wlej ½ szklanki miodu i ½ szklanki wody do rondelka. Dodaj 5 listków świeżej szałwii. Podgrzewaj w średnio-wysokiej temperaturze, aż mieszanina zacznie bulgotać. Następnie ustaw średnią temperaturę i gotuj przez 15 minut. Wyłącz kuchenkę i odstaw rondelek na 30 minut, aby syrop ostygnął.

  • Krok 2

    Umieść w blenderze zamrożony ananas, wódkę, sok z limonki i syrop z miodu i szałwii. Miksuj, korzystając z ustawienia do smoothie, i poczekaj, aż blender wykona cały cykl. Podaj natychmiast i udekoruj koktajl opiekanymi listkami szałwii. UWAGA: listki szałwii można opiec, trzymając je szczypcami nad płomieniem. Nie masz zamrożonego ananasa? Po prostu obierz i wydrąż świeżego ananasa. Pokrój miąższ na długie paski, a następie pokrój paski na małe kostki. Rozłóż kostki na tacy i wstaw ją do zamrażarki na 30–45 minut.

NASZE ULUBIONE PRZEPISY

Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

Zapisz się na Newsletter, który dostarczy Ci moc: inspiracji kulinarnych, przydatnych porad oraz ofert specjalnych na produkty KitchenAid.

ZAREJESTRUJ SIĘ

Rozumiem przyjmuję do wiadomości treść Informacji o Ochronie Prywatności oraz:


Wyrażam zgodę na otrzymywanie spersonalizowanej komunikacji marketingowej związanej z KitchenAid oraz innymi spółkami Whirlpool Corporation.

Koktajl z ananasa, miodu i szałwii

Krok 1

Przygotuj syrop z szałwii i miodu. Wlej ½ szklanki miodu i ½ szklanki wody do rondelka. Dodaj 5 listków świeżej szałwii. Podgrzewaj w średnio-wysokiej temperaturze, aż mieszanina zacznie bulgotać. Następnie ustaw średnią temperaturę i gotuj przez 15 minut. Wyłącz kuchenkę i odstaw rondelek na 30 minut, aby syrop ostygnął.

Krok 2

Umieść w blenderze zamrożony ananas, wódkę, sok z limonki i syrop z miodu i szałwii. Miksuj, korzystając z ustawienia do smoothie, i poczekaj, aż blender wykona cały cykl. Podaj natychmiast i udekoruj koktajl opiekanymi listkami szałwii. UWAGA: listki szałwii można opiec, trzymając je szczypcami nad płomieniem. Nie masz zamrożonego ananasa? Po prostu obierz i wydrąż świeżego ananasa. Pokrój miąższ na długie paski, a następie pokrój paski na małe kostki. Rozłóż kostki na tacy i wstaw ją do zamrażarki na 30–45 minut.

Lista życzeń

Zaloguj się, aby korzystać z listy życzeń.

Otwórz konto

Wybierz inny produkt

Porównaj

Porównaj produkty

Nie możesz kupić więcej niż 3 produkty. Usuń jeden produkt przed dodaniem kolejnego.