Składniki
Krok 1
Przygotuj syrop z szałwii i miodu. Wlej ½ szklanki miodu i ½ szklanki wody do rondelka. Dodaj 5 listków świeżej szałwii. Podgrzewaj w średnio-wysokiej temperaturze, aż mieszanina zacznie bulgotać. Następnie ustaw średnią temperaturę i gotuj przez 15 minut. Wyłącz kuchenkę i odstaw rondelek na 30 minut, aby syrop ostygnął.
Krok 2
Umieść w blenderze zamrożony ananas, wódkę, sok z limonki i syrop z miodu i szałwii. Miksuj, korzystając z ustawienia do smoothie, i poczekaj, aż blender wykona cały cykl. Podaj natychmiast i udekoruj koktajl opiekanymi listkami szałwii. UWAGA: listki szałwii można opiec, trzymając je szczypcami nad płomieniem. Nie masz zamrożonego ananasa? Po prostu obierz i wydrąż świeżego ananasa. Pokrój miąższ na długie paski, a następie pokrój paski na małe kostki. Rozłóż kostki na tacy i wstaw ją do zamrażarki na 30–45 minut.
NASZE ULUBIONE PRZEPISY
Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.
Krok 1
Przygotuj syrop z szałwii i miodu. Wlej ½ szklanki miodu i ½ szklanki wody do rondelka. Dodaj 5 listków świeżej szałwii. Podgrzewaj w średnio-wysokiej temperaturze, aż mieszanina zacznie bulgotać. Następnie ustaw średnią temperaturę i gotuj przez 15 minut. Wyłącz kuchenkę i odstaw rondelek na 30 minut, aby syrop ostygnął.
Krok 2
Umieść w blenderze zamrożony ananas, wódkę, sok z limonki i syrop z miodu i szałwii. Miksuj, korzystając z ustawienia do smoothie, i poczekaj, aż blender wykona cały cykl. Podaj natychmiast i udekoruj koktajl opiekanymi listkami szałwii. UWAGA: listki szałwii można opiec, trzymając je szczypcami nad płomieniem. Nie masz zamrożonego ananasa? Po prostu obierz i wydrąż świeżego ananasa. Pokrój miąższ na długie paski, a następie pokrój paski na małe kostki. Rozłóż kostki na tacy i wstaw ją do zamrażarki na 30–45 minut.