Składniki
Krok 1
Przymocuj rózgę do miksera stojącego.
Krok 2
W misce miksera stojącego połącz mleko, jajka, stopione masło, cukier, mąkę i ekstrakt waniliowy.
Krok 3
Ustaw dźwignię sterowania prędkością w pozycji 4 i miksuj przez ok. 40 sekund.
Krok 4
Wlej 1/4 łyżeczki masła na niską patelnię z nieprzywierającą powłoką.
Krok 5
Wlej około 3/4 chochli ciasta na patelnię i od razu potrząśnij patelnią na boki, żeby utworzyć równy okrąg.
Krok 6
Smaż na średnim ogniu przez około 1–2 minut, aż brzegi naleśnika się przyrumienią. Ostrożnie, ale pewnie obróć naleśnik na drugą stronę i smaż jeszcze przez minutę. Powtarzaj tę czynność, aż całe ciasto zostanie zużyte.
PORADA!
Podawaj z ubitym serem mascarpone i gorącymi malinami.
NASZE ULUBIONE PRZEPISY
Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.
Krok 1
Przymocuj rózgę do miksera stojącego.
Krok 2
W misce miksera stojącego połącz mleko, jajka, stopione masło, cukier, mąkę i ekstrakt waniliowy.
Krok 3
Ustaw dźwignię sterowania prędkością w pozycji 4 i miksuj przez ok. 40 sekund.
Krok 4
Wlej 1/4 łyżeczki masła na niską patelnię z nieprzywierającą powłoką.
Krok 5
Wlej około 3/4 chochli ciasta na patelnię i od razu potrząśnij patelnią na boki, żeby utworzyć równy okrąg.
Krok 6
Smaż na średnim ogniu przez około 1–2 minut, aż brzegi naleśnika się przyrumienią. Ostrożnie, ale pewnie obróć naleśnik na drugą stronę i smaż jeszcze przez minutę. Powtarzaj tę czynność, aż całe ciasto zostanie zużyte.
PORADA!
Podawaj z ubitym serem mascarpone i gorącymi malinami.