Składniki
Krok 1
W dzieży miksera stojącego umieść mąkę uniwersalną, kakao, espresso, cukier trzcinowy, drobny cukier, niesolone masło, ekstrakt waniliowy, sól i jajka.
Krok 2
Zamocuj mieszadło płaskie do miksera stojącego.
Krok 3
Ustaw dźwignię sterowania prędkością w pozycji 1 i miksuj przez 30 sekund. Ustaw dźwignię sterowania prędkością w pozycji 4 i miksuj, aż ciasto będzie gładkie i aksamitne.
Krok 4
Grubo posiekaj orzechy laskowe.
Krok 5
Dodaj do ciasta kawałki czekolady i połowę orzechów laskowych, a następnie miksuj przez kolejne 30 sekund z prędkością 1.
Krok 6
Wyłóż blachę do pieczenia 21 x 21 cm papierem pergaminowym i wlej do niej ciasto. Posyp ciasto pozostałymi orzechami.
Krok 7
Piecz w piekarniku nagrzanym do 160°C przez 50 minut.
PORADA!
Przed podaniem pozostaw ciasto do ostygnięcia na co najmniej 15 minut.
NASZE ULUBIONE PRZEPISY
Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.
Krok 1
W dzieży miksera stojącego umieść mąkę uniwersalną, kakao, espresso, cukier trzcinowy, drobny cukier, niesolone masło, ekstrakt waniliowy, sól i jajka.
Krok 2
Zamocuj mieszadło płaskie do miksera stojącego.
Krok 3
Ustaw dźwignię sterowania prędkością w pozycji 1 i miksuj przez 30 sekund. Ustaw dźwignię sterowania prędkością w pozycji 4 i miksuj, aż ciasto będzie gładkie i aksamitne.
Krok 4
Grubo posiekaj orzechy laskowe.
Krok 5
Dodaj do ciasta kawałki czekolady i połowę orzechów laskowych, a następnie miksuj przez kolejne 30 sekund z prędkością 1.
Krok 6
Wyłóż blachę do pieczenia 21 x 21 cm papierem pergaminowym i wlej do niej ciasto. Posyp ciasto pozostałymi orzechami.
Krok 7
Piecz w piekarniku nagrzanym do 160°C przez 50 minut.
PORADA!
Przed podaniem pozostaw ciasto do ostygnięcia na co najmniej 15 minut.