CZYM JEST ESPRESSO MACCHIATO?
Espresso macchiato po włosku to „oznaczone” lub „poplamione” espresso. W pierwszej kolejności należy wlać espresso do szklanki, a następnie dodać małą porcję gorącego mleka i pianki. Ta kawa jest doskonałym wyborem dla tych, którzy kochają bogaty, odważny smak!
Krok 1
Za pomocą dyszy spieniającej spień mleko na „mikropiankę” tak, aby jej objętość była prawie dwukrotnie większa od pierwotnej objętości mleka.
Krok 2
Przygotuj porcję espresso w swojej ulubionej filiżance.
Krok 3
Dodaj spienione mleko na wierzch espresso.
Krok 4
Posyp kakao, aby uzyskać pożądany smak. Twoje espresso macchiato jest gotowe do podania.
Porada
Jeśli chcesz skorzystać z opcji bez nabiału, użyj mleka owsianego.
NASZE ULUBIONE PRZEPISY
Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.
CZYM JEST ESPRESSO MACCHIATO?
Espresso macchiato po włosku to „oznaczone” lub „poplamione” espresso. W pierwszej kolejności należy wlać espresso do szklanki, a następnie dodać małą porcję gorącego mleka i pianki. Ta kawa jest doskonałym wyborem dla tych, którzy kochają bogaty, odważny smak!
Krok 1
Za pomocą dyszy spieniającej spień mleko na „mikropiankę” tak, aby jej objętość była prawie dwukrotnie większa od pierwotnej objętości mleka.
Krok 2
Przygotuj porcję espresso w swojej ulubionej filiżance.
Krok 3
Dodaj spienione mleko na wierzch espresso.
Krok 4
Posyp kakao, aby uzyskać pożądany smak. Twoje espresso macchiato jest gotowe do podania.
Porada
Jeśli chcesz skorzystać z opcji bez nabiału, użyj mleka owsianego.