Poprzednia strona

Espresso Macchiato

Aby sprawić sobie subtelną przyjemność, wypróbuj to specjalne espresso z porcją mlecznej pianki!.

Rozpocznij gotowanie

Narzędzia

Szczegóły

4

Składniki

6

Kroki

Czas

5'

Czas przygotowywania

5'

W sumie

Składniki

  • 20 mlmleko
  • 25 ml (1 porcja)espresso
  • Do smakukakao w proszku
  • Do smakucukier
Przyrządź teraz!
  • CZYM JEST ESPRESSO MACCHIATO?

    Espresso macchiato po włosku to „oznaczone” lub „poplamione” espresso. W pierwszej kolejności należy wlać espresso do szklanki, a następnie dodać małą porcję gorącego mleka i pianki. Ta kawa jest doskonałym wyborem dla tych, którzy kochają bogaty, odważny smak!

  • Krok 1

    Za pomocą dyszy spieniającej spień mleko na „mikropiankę” tak, aby jej objętość była prawie dwukrotnie większa od pierwotnej objętości mleka.

  • Krok 2

    Przygotuj porcję espresso w swojej ulubionej filiżance.

  • Krok 3

    Dodaj spienione mleko na wierzch espresso.

  • Krok 4

    Posyp kakao, aby uzyskać pożądany smak. Twoje espresso macchiato jest gotowe do podania.

  • Porada

    Jeśli chcesz skorzystać z opcji bez nabiału, użyj mleka owsianego.

NASZE ULUBIONE PRZEPISY

Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

Zapisz się na Newsletter, który dostarczy Ci moc: inspiracji kulinarnych, przydatnych porad oraz ofert specjalnych na produkty KitchenAid.

ZAREJESTRUJ SIĘ

Rozumiem przyjmuję do wiadomości treść Informacji o Ochronie Prywatności oraz:


Wyrażam zgodę na otrzymywanie spersonalizowanej komunikacji marketingowej związanej z KitchenAid oraz innymi spółkami Whirlpool Corporation.

Espresso Macchiato

CZYM JEST ESPRESSO MACCHIATO?

Espresso macchiato po włosku to „oznaczone” lub „poplamione” espresso. W pierwszej kolejności należy wlać espresso do szklanki, a następnie dodać małą porcję gorącego mleka i pianki. Ta kawa jest doskonałym wyborem dla tych, którzy kochają bogaty, odważny smak!

Krok 1

Za pomocą dyszy spieniającej spień mleko na „mikropiankę” tak, aby jej objętość była prawie dwukrotnie większa od pierwotnej objętości mleka.

Krok 2

Przygotuj porcję espresso w swojej ulubionej filiżance.

Krok 3

Dodaj spienione mleko na wierzch espresso.

Krok 4

Posyp kakao, aby uzyskać pożądany smak. Twoje espresso macchiato jest gotowe do podania.

Porada

Jeśli chcesz skorzystać z opcji bez nabiału, użyj mleka owsianego.

Lista życzeń

Zaloguj się, aby korzystać z listy życzeń.

Otwórz konto

Wybierz inny produkt

Porównaj

Porównaj produkty

Nie możesz kupić więcej niż 3 produkty. Usuń jeden produkt przed dodaniem kolejnego.