Składniki
Krok 1
Do przygotowania kawy mrożonej potrzebna jest 1 wysoka szklanka i 1 kubek/szklanka żaroodporna do espresso.
Krok 2
Wsyp cukier do kubka lub szklanki żaroodpornej.
Krok 3
Wlej podwójne espresso na cukier tak, aby się rozpuścił.
Krok 4
Przygotuj wysoką szklankę wypełnioną do połowy lodem.
Krok 5
Wlej kawę do wysokiej szklanki i pozwól jej przedostać się przez lód.
Krok 6
Dolej tyle zimnego mleka, aby napełnić szklankę.
Porada
Jeśli chcesz skorzystać z opcji bez nabiału, użyj mleka owsianego.
NASZE ULUBIONE PRZEPISY
Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.
Krok 1
Do przygotowania kawy mrożonej potrzebna jest 1 wysoka szklanka i 1 kubek/szklanka żaroodporna do espresso.
Krok 2
Wsyp cukier do kubka lub szklanki żaroodpornej.
Krok 3
Wlej podwójne espresso na cukier tak, aby się rozpuścił.
Krok 4
Przygotuj wysoką szklankę wypełnioną do połowy lodem.
Krok 5
Wlej kawę do wysokiej szklanki i pozwól jej przedostać się przez lód.
Krok 6
Dolej tyle zimnego mleka, aby napełnić szklankę.
Porada
Jeśli chcesz skorzystać z opcji bez nabiału, użyj mleka owsianego.