Poprzednia strona
Szybkie i łatwe

Domowa czerwona pasta curry

Zapomnij o curry kupowanym w sklepie, teraz możesz zrobić aromatyczną pastę curry we własnym domu.

Rozpocznij gotowanie

Narzędzia

Szczegóły

11

Składniki

8

Kroki

Czas

20'

Czas przygotowywania

20'

W sumie

Składniki

Ile porcji?

  • 1 łyżeczkanasiona kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczkanasiona kolendry
  • 1.5cebula szalotka
  • 2czosnek
  • 2czerwona papryczka chili
  • 2 cmświeży imbir
  • 1limonki
  • 1,5łodygi trawy cytrynowej
  • 1 łyżeczkamielona papryka
  • 1 łyżeczkasól
  • 1/2 łyżkiświeża kolendra
  • 2 łyżeczkinasiona kminu rzymskiego
  • 2 łyżeczkinasiona kolendry
  • 3cebula szalotka
  • 4czosnek
  • 4czerwona papryczka chili
  • 4 cmświeży imbir
  • 2limonki
  • 3łodygi trawy cytrynowej
  • 2 łyżeczkimielona papryka
  • 2 łyżeczkisól
  • 1 łyżkaświeża kolendra
  • 3 łyżeczkinasiona kminu rzymskiego
  • 3 łyżeczkinasiona kolendry
  • 4.5cebula szalotka
  • 6czosnek
  • 6czerwona papryczka chili
  • 6 cmświeży imbir
  • 3limonki
  • 4,5łodygi trawy cytrynowej
  • 3 łyżeczkimielona papryka
  • 3 łyżeczkisól
  • 1,5 łyżkiświeża kolendra
Przyrządź teraz!
  • Krok 1

    Włóż nasiona kminu rzymskiego i kolendry do moździerza, a następnie lekko je rozgnieć. Przełóż je do robota kuchennego.

  • Krok 2

    Obierz szalotki i pokrój je na ćwiartki. Dodaj je do malaksera.

  • Krok 3

    Obierz czosnek i pokrój go na duże kawałki. Dodaj go do malaksera.

  • Krok 4

    Przekrój papryczki chili na pół i usuń z nich nasiona. Dodaj je do malaksera.

  • Krok 5

    Dodaj starty imbir i skórkę z limonki. Wyciśnij sok z limonki i wlej go do malaksera.

  • Krok 6

    Dodaj trawę cytrynową, paprykę w proszku, sól i świeżą kolendrę.

  • Krok 7

    Zmiksuj wszystko z prędkością 2 malaksera, aż uformuje się gruboziarnista pasta. W razie potrzeby zeskrob składniki ze ścianek.

  • Porada

    Możesz dodać trochę oleju, aby konsystencja pasty była bardziej kremowa. Pastę można przechowywać w lodówce przez maksymalnie 10 dni.

NASZE ULUBIONE PRZEPISY

Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

Zapisz się na Newsletter, który dostarczy Ci moc: inspiracji kulinarnych, przydatnych porad oraz ofert specjalnych na produkty KitchenAid.

ZAREJESTRUJ SIĘ

Rozumiem przyjmuję do wiadomości treść Informacji o Ochronie Prywatności oraz:


Wyrażam zgodę na otrzymywanie spersonalizowanej komunikacji marketingowej związanej z KitchenAid oraz innymi spółkami Whirlpool Corporation.

Domowa czerwona pasta curry

Krok 1

Włóż nasiona kminu rzymskiego i kolendry do moździerza, a następnie lekko je rozgnieć. Przełóż je do robota kuchennego.

Krok 2

Obierz szalotki i pokrój je na ćwiartki. Dodaj je do malaksera.

Krok 3

Obierz czosnek i pokrój go na duże kawałki. Dodaj go do malaksera.

Krok 4

Przekrój papryczki chili na pół i usuń z nich nasiona. Dodaj je do malaksera.

Krok 5

Dodaj starty imbir i skórkę z limonki. Wyciśnij sok z limonki i wlej go do malaksera.

Krok 6

Dodaj trawę cytrynową, paprykę w proszku, sól i świeżą kolendrę.

Krok 7

Zmiksuj wszystko z prędkością 2 malaksera, aż uformuje się gruboziarnista pasta. W razie potrzeby zeskrob składniki ze ścianek.

Porada

Możesz dodać trochę oleju, aby konsystencja pasty była bardziej kremowa. Pastę można przechowywać w lodówce przez maksymalnie 10 dni.

Lista życzeń

Zaloguj się, aby korzystać z listy życzeń.

Otwórz konto

Wybierz inny produkt

Porównaj

Porównaj produkty

Nie możesz kupić więcej niż 3 produkty. Usuń jeden produkt przed dodaniem kolejnego.