Poprzednia strona
Dzieci i rodzina

Długo namaczana owsianka z sosem borówkowym

Ta namaczana przez noc owsianka to przepyszne i zdrowe śniadanie.

Rozpocznij gotowanie

Narzędzia

Szczegóły

7

Składniki

5

Kroki

Czas

10'

Czas przygotowywania

10'

W sumie

Składniki

Ile porcji?

  • 90 gpłatki owsiane
  • 2 łyżkimasło orzechowe
  • 2 łyżkisyrop klonowy
  • 360 mlmleko
  • 150 gborówki
  • 1 łyżeczkasok z cytryny
  • 1 łyżkacukier
  • 180 gpłatki owsiane
  • 4 łyżkimasło orzechowe
  • 4 łyżkisyrop klonowy
  • 720 mlmleko
  • 300 gborówki
  • 2 łyżeczkisok z cytryny
  • 2 łyżkicukier
  • 270 gpłatki owsiane
  • 6 łyżekmasło orzechowe
  • 6 łyżeksyrop klonowy
  • 1080 mlmleko
  • 450 gborówki
  • 3 łyżeczkisok z cytryny
  • 3 łyżkicukier
Przyrządź teraz!
  • Krok 1

    Umieść płatki owsiane, masło orzechowe, syrop klonowy i mleko w dzbanku.

  • Krok 2

    Włóż dzbanek do lodówki na co najmniej 6 godzin, a najlepiej na noc.

  • Krok 3

    Połącz borówki, sok z cytryny i cukier w rondelku. Gotuj na wolnym ogniu aż borówki się rozpadną.

  • Krok 4

    Wlej jagody do kielicha blendera i wymieszaj z prędkością 7. Przecedź sos przez drobny filtr siatkowy.

  • Krok 5

    Przed podaniem polej owsiankę sosem borówkowym.

NASZE ULUBIONE PRZEPISY

Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

Zapisz się na Newsletter, który dostarczy Ci moc: inspiracji kulinarnych, przydatnych porad oraz ofert specjalnych na produkty KitchenAid.

ZAREJESTRUJ SIĘ

Rozumiem przyjmuję do wiadomości treść Informacji o Ochronie Prywatności oraz:


Wyrażam zgodę na otrzymywanie spersonalizowanej komunikacji marketingowej związanej z KitchenAid oraz innymi spółkami Whirlpool Corporation.

Długo namaczana owsianka z sosem borówkowym

Krok 1

Umieść płatki owsiane, masło orzechowe, syrop klonowy i mleko w dzbanku.

Krok 2

Włóż dzbanek do lodówki na co najmniej 6 godzin, a najlepiej na noc.

Krok 3

Połącz borówki, sok z cytryny i cukier w rondelku. Gotuj na wolnym ogniu aż borówki się rozpadną.

Krok 4

Wlej jagody do kielicha blendera i wymieszaj z prędkością 7. Przecedź sos przez drobny filtr siatkowy.

Krok 5

Przed podaniem polej owsiankę sosem borówkowym.

Lista życzeń

Zaloguj się, aby korzystać z listy życzeń.

Otwórz konto

Wybierz inny produkt

Porównaj

Porównaj produkty

Nie możesz kupić więcej niż 3 produkty. Usuń jeden produkt przed dodaniem kolejnego.