Krok 1
Umieść płatki owsiane, masło orzechowe, syrop klonowy i mleko w dzbanku.
Krok 2
Włóż dzbanek do lodówki na co najmniej 6 godzin, a najlepiej na noc.
Krok 3
Połącz borówki, sok z cytryny i cukier w rondelku. Gotuj na wolnym ogniu aż borówki się rozpadną.
Krok 4
Wlej jagody do kielicha blendera i wymieszaj z prędkością 7. Przecedź sos przez drobny filtr siatkowy.
Krok 5
Przed podaniem polej owsiankę sosem borówkowym.
NASZE ULUBIONE PRZEPISY
Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.
Krok 1
Umieść płatki owsiane, masło orzechowe, syrop klonowy i mleko w dzbanku.
Krok 2
Włóż dzbanek do lodówki na co najmniej 6 godzin, a najlepiej na noc.
Krok 3
Połącz borówki, sok z cytryny i cukier w rondelku. Gotuj na wolnym ogniu aż borówki się rozpadną.
Krok 4
Wlej jagody do kielicha blendera i wymieszaj z prędkością 7. Przecedź sos przez drobny filtr siatkowy.
Krok 5
Przed podaniem polej owsiankę sosem borówkowym.