Poprzednia strona
Szybkie i łatwe

Czerwone pesto

Czerwone pesto doskonale smakuje z makaronem, ziemniakami i grillowanymi warzywami. Sprawdzi się też doskonale, gdy posmarujemy nim chleb tostowy.

Rozpocznij gotowanie

Narzędzia

Szczegóły

6

Składniki

3

Kroki

Czas

10'

Czas przygotowywania

10'

W sumie

Składniki

Ile porcji?

  • 7 gliście bazylii
  • 25 gparmezan
  • 25 gorzeszki pinii
  • 55 mloliwa z oliwek
  • 1 niewielkiząbek czosnku
  • 70 gsuszone pomidory
  • 14 gliście bazylii
  • 50 gparmezan
  • 50 gorzeszki pinii
  • 110 mloliwa z oliwek
  • 1 niewielkiząbek czosnku
  • 140 gsuszone pomidory
  • 21 gliście bazylii
  • 75 gparmezan
  • 75 gorzeszki pinii
  • 165 mloliwa z oliwek
  • 1ząbek czosnku
  • 210 gsuszone pomidory
Przyrządź teraz!
  • Krok 1

    Włóż parmezan do blendera. Miksuj przez 15 sekund z prędkością 5.

  • Krok 2

    Dodaj oliwę z oliwek, bazylię, pomidory, orzeszki pinii oraz czosnek i miksuj z prędkością 5 przez 45 sekund.

  • Porada

    Podawaj z makaronem, na kanapce, chlebie tostowym lub we wrapie.

NASZE ULUBIONE PRZEPISY

Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.

Czerwone pesto

Krok 1

Włóż parmezan do blendera. Miksuj przez 15 sekund z prędkością 5.

Krok 2

Dodaj oliwę z oliwek, bazylię, pomidory, orzeszki pinii oraz czosnek i miksuj z prędkością 5 przez 45 sekund.

Porada

Podawaj z makaronem, na kanapce, chlebie tostowym lub we wrapie.

Lista życzeń

Zaloguj się, aby korzystać z listy życzeń.

Otwórz konto

Wybierz inny produkt

Porównaj

Porównaj produkty

Nie możesz kupić więcej niż 3 produkty. Usuń jeden produkt przed dodaniem kolejnego.