Krok 1
Włóż do miski miksera stojącego mąkę uniwersalną, proszek do pieczenia i 100 g jasnego cukru trzcinowego.
Krok 2
Zamocuj mieszadło płaskie i miksuj z prędkością 1 przez 30 sekund.
Krok 3
Dodaj zimne masło i miksuj przez kolejne 90 sekund z prędkością 2.
Krok 4
Umieść jagody w formie do pieczenia. Posyp 1 łyżką brązowego cukru.
Krok 5
Posyp owoce pokruszonym ciastem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 25 minut lub do momentu uzyskania złotobrązowego koloru.
Krok 6
Lody waniliowe: wlej śmietankę do dzieży miksera stojącego.
Krok 8
Dodaj śmietanę kremówkę i ekstrakt waniliowy.
Krok 9
Przekrój laskę wanilii wzdłuż i wyskrob nasiona z każdej połówki. Dodaj składniki do miski. Miksuj z prędkością 1 przez około 30 minut.
Krok 10
Przymocuj przystawkę do lodów do miksera stojącego (pojemnik na lody należy włożyć do zamrażalnika na całą noc przed użyciem). Przesuń dźwignię sterowania prędkością na pozycję 1.
Krok 11
Wlej masę lodową do miski na lody i pozwól mikserowi obracać się przez około 20 minut, aż lody będą miękkie.
Krok 12
Podaj natychmiast lub schowaj w zamrażarce.
Krok 13
Podawaj kruszonkę z gałką lodów waniliowych.
NASZE ULUBIONE PRZEPISY
Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.
Krok 1
Włóż do miski miksera stojącego mąkę uniwersalną, proszek do pieczenia i 100 g jasnego cukru trzcinowego.
Krok 2
Zamocuj mieszadło płaskie i miksuj z prędkością 1 przez 30 sekund.
Krok 3
Dodaj zimne masło i miksuj przez kolejne 90 sekund z prędkością 2.
Krok 4
Umieść jagody w formie do pieczenia. Posyp 1 łyżką brązowego cukru.
Krok 5
Posyp owoce pokruszonym ciastem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 25 minut lub do momentu uzyskania złotobrązowego koloru.
Krok 6
Lody waniliowe: wlej śmietankę do dzieży miksera stojącego.
Krok 8
Dodaj śmietanę kremówkę i ekstrakt waniliowy.
Krok 9
Przekrój laskę wanilii wzdłuż i wyskrob nasiona z każdej połówki. Dodaj składniki do miski. Miksuj z prędkością 1 przez około 30 minut.
Krok 10
Przymocuj przystawkę do lodów do miksera stojącego (pojemnik na lody należy włożyć do zamrażalnika na całą noc przed użyciem). Przesuń dźwignię sterowania prędkością na pozycję 1.
Krok 11
Wlej masę lodową do miski na lody i pozwól mikserowi obracać się przez około 20 minut, aż lody będą miękkie.
Krok 12
Podaj natychmiast lub schowaj w zamrażarce.
Krok 13
Podawaj kruszonkę z gałką lodów waniliowych.