Poprzednia strona
Szybkie i łatwe

Ciasto na pizzę z mąki migdałowej

Niskowęglowodanowa pizza na cieście z mąki migdałowej, którą możesz zrobić w domu.

Rozpocznij gotowanie

Narzędzia

Szczegóły

11

Składniki

6

Kroki

Czas

5'

Czas przygotowywania

10'

Gotowanie

15'

W sumie

Składniki

Ile porcji?

  • 215 gmigdały, blanszowane
  • 3 gałązkiświeży tymianek
  • 25 goliwa z oliwek
  • 3jajka
  • 2 łyżkimąka
  • 1/2 łyżeczkiproszek do pieczenia
  • 1/2 łyżeczkisól
  • 1/2 łyżeczkipieprz czarny
  • 50 gsos pomidorowy
  • 150 gmozzarella, tarta
  • 50 gpepperoni
  • 430 gmigdały, blanszowane
  • 6 gałązekświeży tymianek
  • 50 goliwa z oliwek
  • 6jajka
  • 4 łyżkimąka
  • 1 łyżeczkaproszek do pieczenia
  • 1 łyżeczkasól
  • 1 łyżeczkapieprz czarny
  • 100 gsos pomidorowy
  • 300 gmozzarella, tarta
  • 100 gpepperoni
  • 645 gmigdały, blanszowane
  • 9 gałązekświeży tymianek
  • 75 goliwa z oliwek
  • 9jajka
  • 6 łyżekmąka
  • 1,5 łyżeczkiproszek do pieczenia
  • 1,5 łyżeczkisól
  • 1,5 łyżeczkipieprz czarny
  • 150 gsos pomidorowy
  • 450 gmozzarella, tarta
  • 150 gpepperoni
Przyrządź teraz!
  • Krok 1

    Włóż migdały i tymianek do blendera KitchenAid K400, miksuj z prędkością 5, aż migdały zmienią się w mąkę.

  • Krok 2

    Umieść oliwę z oliwek i jajka w dzieży miksera stojącego wyposażonego w rózgę drucianą. Miksuj z prędkością 4 przez około minutę. Odłóż na bok.

  • Krok 3

    W drugiej misce wymieszaj mąkę migdałową, mąkę, proszek do pieczenia, sól i czarny pieprz. Przymocuj mieszadło płaskie do miksera stojącego i miksuj z prędkością 4.

  • Krok 4

    Ostrożnie dodaj mieszankę z oliwą. Miksuj, aż uformuje się ciasto. Połóż kulę ciasta na arkuszu papieru do pieczenia. Posmaruj ciasto z wierzchu odrobiną oliwy z oliwek. Przykryj drugim arkuszem papieru do pieczenia.

  • Krok 5

    Rozwałkuj ciasto. W razie potrzeby przytnij krawędzie ciasta i umieść je na blasze do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez 10 minut.

  • Krok 6

    Rozprowadź sos pomidorowy na pizzy, posyp ciasto serem i dodaj plasterki pepperoni. Piecz przez 10 minut w temperaturze 180°C, aż ser się przyrumieni.

NASZE ULUBIONE PRZEPISY

Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

Zapisz się na Newsletter, który dostarczy Ci moc: inspiracji kulinarnych, przydatnych porad oraz ofert specjalnych na produkty KitchenAid.

ZAREJESTRUJ SIĘ

Rozumiem przyjmuję do wiadomości treść Informacji o Ochronie Prywatności oraz:


Wyrażam zgodę na otrzymywanie spersonalizowanej komunikacji marketingowej związanej z KitchenAid oraz innymi spółkami Whirlpool Corporation.

Ciasto na pizzę z mąki migdałowej

Krok 1

Włóż migdały i tymianek do blendera KitchenAid K400, miksuj z prędkością 5, aż migdały zmienią się w mąkę.

Krok 2

Umieść oliwę z oliwek i jajka w dzieży miksera stojącego wyposażonego w rózgę drucianą. Miksuj z prędkością 4 przez około minutę. Odłóż na bok.

Krok 3

W drugiej misce wymieszaj mąkę migdałową, mąkę, proszek do pieczenia, sól i czarny pieprz. Przymocuj mieszadło płaskie do miksera stojącego i miksuj z prędkością 4.

Krok 4

Ostrożnie dodaj mieszankę z oliwą. Miksuj, aż uformuje się ciasto. Połóż kulę ciasta na arkuszu papieru do pieczenia. Posmaruj ciasto z wierzchu odrobiną oliwy z oliwek. Przykryj drugim arkuszem papieru do pieczenia.

Krok 5

Rozwałkuj ciasto. W razie potrzeby przytnij krawędzie ciasta i umieść je na blasze do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez 10 minut.

Krok 6

Rozprowadź sos pomidorowy na pizzy, posyp ciasto serem i dodaj plasterki pepperoni. Piecz przez 10 minut w temperaturze 180°C, aż ser się przyrumieni.

Lista życzeń

Zaloguj się, aby korzystać z listy życzeń.

Otwórz konto

Wybierz inny produkt

Porównaj

Porównaj produkty

Nie możesz kupić więcej niż 3 produkty. Usuń jeden produkt przed dodaniem kolejnego.