Krok 1
Włóż migdały i tymianek do blendera KitchenAid K400, miksuj z prędkością 5, aż migdały zmienią się w mąkę.
Krok 2
Umieść oliwę z oliwek i jajka w dzieży miksera stojącego wyposażonego w rózgę drucianą. Miksuj z prędkością 4 przez około minutę. Odłóż na bok.
Krok 3
W drugiej misce wymieszaj mąkę migdałową, mąkę, proszek do pieczenia, sól i czarny pieprz. Przymocuj mieszadło płaskie do miksera stojącego i miksuj z prędkością 4.
Krok 4
Ostrożnie dodaj mieszankę z oliwą. Miksuj, aż uformuje się ciasto. Połóż kulę ciasta na arkuszu papieru do pieczenia. Posmaruj ciasto z wierzchu odrobiną oliwy z oliwek. Przykryj drugim arkuszem papieru do pieczenia.
Krok 5
Rozwałkuj ciasto. W razie potrzeby przytnij krawędzie ciasta i umieść je na blasze do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez 10 minut.
Krok 6
Rozprowadź sos pomidorowy na pizzy, posyp ciasto serem i dodaj plasterki pepperoni. Piecz przez 10 minut w temperaturze 180°C, aż ser się przyrumieni.
NASZE ULUBIONE PRZEPISY
Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.
Krok 1
Włóż migdały i tymianek do blendera KitchenAid K400, miksuj z prędkością 5, aż migdały zmienią się w mąkę.
Krok 2
Umieść oliwę z oliwek i jajka w dzieży miksera stojącego wyposażonego w rózgę drucianą. Miksuj z prędkością 4 przez około minutę. Odłóż na bok.
Krok 3
W drugiej misce wymieszaj mąkę migdałową, mąkę, proszek do pieczenia, sól i czarny pieprz. Przymocuj mieszadło płaskie do miksera stojącego i miksuj z prędkością 4.
Krok 4
Ostrożnie dodaj mieszankę z oliwą. Miksuj, aż uformuje się ciasto. Połóż kulę ciasta na arkuszu papieru do pieczenia. Posmaruj ciasto z wierzchu odrobiną oliwy z oliwek. Przykryj drugim arkuszem papieru do pieczenia.
Krok 5
Rozwałkuj ciasto. W razie potrzeby przytnij krawędzie ciasta i umieść je na blasze do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez 10 minut.
Krok 6
Rozprowadź sos pomidorowy na pizzy, posyp ciasto serem i dodaj plasterki pepperoni. Piecz przez 10 minut w temperaturze 180°C, aż ser się przyrumieni.