Składniki
Krok 1
Włóż suche składniki do miski.
Krok 2
Zamocuj mieszadło płaskie do miksera stojącego. Przesuń dźwignię sterowania prędkością na pozycję 2. Miksuj suche składniki aż do ich połączenia.
Krok 3
Dodaj masło, ekstrakt waniliowy, jajko i żółtko. Miksuj z prędkością 2 przez około 2 minuty. Ustaw dźwignię sterowania prędkością w pozycji 4 i miksuj jeszcze przez minutę.
Krok 4
Dodaj kawałki czekolady i miksuj z prędkością 1 przez 30 sekund, do połączenia składników.
Krok 5
Odstaw do lodówki co najmniej na 15 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do temperatury 160°C.
Krok 6
Wyłóż formę do pieczenia papierem pergaminowym. Weź kawałki ciasta, uformuj je w kulki i układaj na pergaminie.
Krok 7
Piecz przez około 15 minut, ciasteczka powinny mieć jasny kolor, być miękkie i ciągnące w środku. Pozostaw na blasze do pieczenia, aż ciastka stwardnieją.
NASZE ULUBIONE PRZEPISY
Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.
Krok 1
Włóż suche składniki do miski.
Krok 2
Zamocuj mieszadło płaskie do miksera stojącego. Przesuń dźwignię sterowania prędkością na pozycję 2. Miksuj suche składniki aż do ich połączenia.
Krok 3
Dodaj masło, ekstrakt waniliowy, jajko i żółtko. Miksuj z prędkością 2 przez około 2 minuty. Ustaw dźwignię sterowania prędkością w pozycji 4 i miksuj jeszcze przez minutę.
Krok 4
Dodaj kawałki czekolady i miksuj z prędkością 1 przez 30 sekund, do połączenia składników.
Krok 5
Odstaw do lodówki co najmniej na 15 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do temperatury 160°C.
Krok 6
Wyłóż formę do pieczenia papierem pergaminowym. Weź kawałki ciasta, uformuj je w kulki i układaj na pergaminie.
Krok 7
Piecz przez około 15 minut, ciasteczka powinny mieć jasny kolor, być miękkie i ciągnące w środku. Pozostaw na blasze do pieczenia, aż ciastka stwardnieją.