Poprzednia strona
Szybkie i łatwe

BURGERY

Krok po kroku pokażemy ci, jak stworzyć idealnego burgera wołowego.

Rozpocznij gotowanie

Narzędzia

Szczegóły

10

Składniki

9

Kroki

Czas

15'

Czas przygotowywania

25'

Gotowanie

40'

W sumie

Składniki

  • 450 głopatka wołowa
  • ¼biała cebula, grubo posiekana
  • 1 łyżkaświeża pietruszka
  • ¼ łyżkipokruszony czarny pieprz
  • ¼ łyżeczkigranulowanego czosnku
  • ½ łyżkisól
  • ¼ łyżeczkichili w proszku
  • 4 kromkiser, który lubisz
  • 160 gcoleslaw
  • 8 łyżeksos barbecue
Przyrządź teraz!
  • Krok 1

    Przed mieleniem wołowiny włóż mięso do zamrażarki na 15 minut.

  • Krok 2

    Złóż metalową maszynkę do mięsa, załóż sito o drobnych oczkach i przymocuj ją do miksera stojącego.

  • Krok 3

    Wyjmij łopatkę wołową z zamrażalnika.

  • Krok 4

    W dużej misce połącz mięso, białą cebulę, pietruszkę, czarny pieprz, czosnek w proszku, sól i chili.

  • Krok 5

    Ustaw mikser stojący na prędkość 4 i zmiel łopatkę wołową korzystając z maszynki do mięsa.

  • Krok 6

    Ze zmielonej wołowiny uformuj 4 burgery i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostaw na 15 minut.

  • Krok 7

    Postaw patelnię o grubym dnie na dużym ogniu i poczekaj aż mocno się rozgrzeje. Włóż burgery na patelnię i poczekaj 2 minuty, aż wokół krawędzi burgerów powstanie skórka.

  • Krok 8

    Odwróć burgery i na każdym połóż plasterek sera. Smaż jeszcze 2 minuty.

  • Krok 9

    Złóż burgera, wykończ sałatką coleslaw i sosem barbecue lub dodaj swoje ulubione dodatki.

NASZE ULUBIONE PRZEPISY

Dziel się pasją tworzenia. Wypróbuj sprawdzone, pełne smaku przepisy. Są gwarancją uśmiechu na twarzach biesadników, sprawiają satysfakcję w przygotowaniu.

BURGERY

Krok 1

Przed mieleniem wołowiny włóż mięso do zamrażarki na 15 minut.

Krok 2

Złóż metalową maszynkę do mięsa, załóż sito o drobnych oczkach i przymocuj ją do miksera stojącego.

Krok 3

Wyjmij łopatkę wołową z zamrażalnika.

Krok 4

W dużej misce połącz mięso, białą cebulę, pietruszkę, czarny pieprz, czosnek w proszku, sól i chili.

Krok 5

Ustaw mikser stojący na prędkość 4 i zmiel łopatkę wołową korzystając z maszynki do mięsa.

Krok 6

Ze zmielonej wołowiny uformuj 4 burgery i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostaw na 15 minut.

Krok 7

Postaw patelnię o grubym dnie na dużym ogniu i poczekaj aż mocno się rozgrzeje. Włóż burgery na patelnię i poczekaj 2 minuty, aż wokół krawędzi burgerów powstanie skórka.

Krok 8

Odwróć burgery i na każdym połóż plasterek sera. Smaż jeszcze 2 minuty.

Krok 9

Złóż burgera, wykończ sałatką coleslaw i sosem barbecue lub dodaj swoje ulubione dodatki.

Lista życzeń

Zaloguj się, aby korzystać z listy życzeń.

Otwórz konto

Wybierz inny produkt

Porównaj

Porównaj produkty

Nie możesz kupić więcej niż 3 produkty. Usuń jeden produkt przed dodaniem kolejnego.