Wygięty dziobek z trzema wyjątkowymi ustawieniami natężenia przepływu.
Regulator temperatury zintegrowany z panelem sterowania wyposażonym w wyświetlacz LCD
Termometr parzenia widoczny na pokrywce
Kompaktowa, elegancka konstrukcja ze stali nierdzewnej o pojemności 1 L
Precyzyjne i proste nalewanie
Kawoholicy, miłośnicy herbaty... ten model stworzono dla Was.
Do wyboru są 3 poziomy przepływu wody do różnych zastosowań. Wyjątkowa konstrukcja i kształt dziobka zapewniają stały przepływ.
Trzy poziomy przepływu wody, do różnych zadań
HERBATA DELIKATNA – 60°C
Białe i rzadkie żółte odmiany herbaty są bardzo delikatne. Mają subtelne smaki i potrzebują nieco chłodniejszej wody. Czas parzenia: 3–7 min
HERBATA ZIELONA – 70°C
Zielone herbaty zapewniają wiele korzyści zdrowotnych i są parzone w niższej temperaturze. Przykładami są odmiany Gyokuro i Sencha. Czas parzenia: 2 min
HERBATA KWITNĄCA – 80°C
Kwitnące odmiany herbaty są piękne i zdrowe. Kwiaty takie jak jaśmin i róża ujawniają swoje walory w gorącej wodzie. Czas parzenia: 2–3 min
HERBATA BIAŁA – 85°C
Biała herbata zawiera dużo antyutleniaczy. Wymagana jedynie minimalnego przetwarzania i jest przygotowywana z młodych liści. Czas parzenia: 3–5 min
HERBATA OOLONG – 90°C
Te częściowo sfermentowane odmiany herbaty są intrygujące i bardzo charakterystyczne. Mamy tu do wyboru różne smaki. Dla koneserów. Czas parzenia: 3–5 min
HERBATA CZARNA – 95°C
Czarne herbaty są całkowicie sfermentowane i utlenione. Popularne odmiany: Assam, Earl Grey i English Breakfast Czas parzenia: 4–5 min
HERBATA ZIOŁOWA – 100°C
Herbaty ziołowe (tisane) w zasadzie nie są herbatami. Są one wytwarzane z ziół, przypraw lub roślin innych niż należące do gatunku camellia sinensis. Herbata rooibos jest również przygotowywana w tej samej temperaturze. Czas parzenia: 5–7 min
PRECYZYJNY CZAJNIK CYFROWY 1 L.
Dokumenty i rejestracja
Zarejestruj swój produkt
Zarejestruj Produkt